“Γεννηθήκαμε μες το λιόφυτο”

 

- Η εταιρεία μας -

Η Οικογένεια Μελισσάκη δραστηριοποιείται στον τομέα του Ελαιολάδου από το 1890  στον Τσιβαρά Αποκορώνου, ένα γραφικό χωριό στο ανατολικό τμήμα του πρώην νομού Χανίων. Η διαρκής επένδυση στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, η εξέλιξη των μεθόδων καλλιέργειας και η προώθηση της παραγωγής ελαιολάδου μας οδήγησαν στη σύσταση εταιρικής σχέσης το 1961.

Το πρώτο μας ελαιουργείο στεγαζόταν σε ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίσμα και λειτουργούσε με μυλόπετρες, υδραυλικά πιεστήρια και διαχωριστήρες ελαιολάδου. Στο τέλος της δεκαετίας του '80, όλα τα μηχανήματα αντικαταστήθηκαν με ένα εξελιγμένο, για τις τότε συνθήκες, φυγοκεντρικό σύστημα εξαγωγής ελαιολάδου.

Το 2008, μετά από σχεδόν 50 χρόνια αυξανόμενης εμπειρίας στην επεξεργασία ελαιολάδου, μετακομίσαμε στη νέα μας εγκατάσταση στα περίχωρα του Τσιβαρά, σε ιδιόκτητη έκταση 11 στρεμμάτων. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε μια μικρή γραμμή εμφιάλωσης για να μας βοηθήσει να συμβαδίσουμε με την αυξανόμενη ζήτηση ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας.

Το 2017, ανακαινίσαμε το ελαιοτριβείο και αναβαθμίσαμε τις δυνατότητες εμφιάλωσης. Η τρέχουσα δυνατότητα εμφιάλωσης έχει φτάσει στα 6.000 έως 8.000 λίτρα / ημέρα, ενώ η χωρητικότητα αποθήκευσης στα 500.000 λίτρα. 

Οι εγκαταστάσεις μας είναι ανοιχτές για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χειμώνα – καλοκαίρι. Ειδικότερα, κατά την ελαιοκομική περίοδο, μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά όλη τη διαδικασία τής εν ψυχρώ εξαγωγής ελαιολάδου. Ακόμα, όμως, κι αν θέλετε απλώς να μας επισκεφθείτε, είστε ευπρόσδεκτοι να σας ξεναγήσουμε οποιαδήποτε στιγμή στο ελαιουργείο μας και να δοκιμάσετε το Π.Ο.Π. Αποκορώνου, Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδό μας.

 

- Οι πιστοποιήσεις μας - 

 

Ως οδηγό μας εφαρμόζουμε την πλέον αλάνθαστη διαχρονικά μέθοδο: το σεβασμό:

 

Σεβασμό προς στο περιβάλλον.

Σεβασμό προς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται τον καθημερινό κόπο τους.

Σεβασμό προς τους επισκέπτες και φίλους που έρχονται κοντά μας,  για να μάθουν τα μυστικά του καλού ελαιόλαδου…

 

Όμως οι σύγχρονοι καιροί απαιτούν, εκτός από όλα τα παραπάνω, και τη σιγουριά του επιστημονικού ελέγχου. Έτσι λοιπόν, έχουμε ήδη ενσωματώσει πολλές πιστοποιήσεις στην καθημερινή μας ρουτίνα. Από την αρχή, στον ελαιώνα, μέχρι το τελευταίο κομμάτι της τροφικής αλυσίδας, υπάρχουν αυστηρές πιστοποιήσεις που βοηθούν:

  • Τον επαγγελματία αγρότη, ο οποίος επιδιώκει το καλύτερο μέσω της καινοτομίας στον αγρό και την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.
  • Τον μικρό αγρότη, που θέλει ένα εξαιρετικό προϊόν για την οικογένειά του.
  • Τον καταναλωτή, που δεν είναι και τόσο εξοικειωμένος με όλη αυτή τη φάση με το καλό ελαιόλαδο και έχει ανάγκη να εμπιστευτεί τους κατάλληλους ανθρώπους, εκείνους που θα τον βοηθήσουν να επιλέξει ενά καλό και σωστό προϊόν.
  • Το φίλο του ελαιόλαδου, που αναζητά ένα μοναδικό, τοπικό και υπέροχο προϊόν.

Οι πιστοποιήσεις μας περιλαμβάνουν:

  • HACCP σύμφωνα με το σύστημα ISO 22000:2018
  • Ονομασία προέλευσης σύμφωνα με την Ευρωπαϊκό Κανονισμό περί ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ
  • Πιστοποίηση περί Βιολογικής Γεωργίας σύμφωνα με τον Ε.Κ. 834/2007, από την ΔΗΩ
  • 100% Ελληνικό προϊόν σύμφωνα με τον Ε.Κ. 2815/98 και το Ελληνικό Σήμα

      

Για την πολιτική ποιότητας της εταιρείας, πατήστε εδώ.